Els veïns de Petra s'oposen als ral·lis de cotxes a la zona de Llevant

Els 25 denunciants asseguren que el Consistori es reuneix amb l'organització dels ral·lis però no amb ells, que en són els principals perjudicats 

25 veïns de Petra han demanat a l'Ajuntament la paralització del ral·li de Llevant, organitzat per l'empresa Mallorca Rallye, que està previst que es faci el pròxim 2 de juny. El circuit passaria per diferents punts entre els municipis de Petra, Manacor i Sant Llorenç des Cardassar. Segons que asseguren els denunciants, aquest circuit per a cotxes suposa el tancament dels camins durant hores, renous i un alt risc d'incendis.

A més, les proves afecten zones ANEI amb gran valor ecològic, i el circuit passa per uns camins de titularitat municipal i protegits com Ses Rotes de sa Cànova, s'Avalleta, Son Roca, el camí de Son Fogó i Son Canals.

Els veïns es queixen també que no n'han estat informats prèviament i notificats tal com la estableix la Llei de procediment administratiu.

La situació no és nova i no és la primera vegada que els veïns es veuen obligats a presentar al·legacions davant l'Ajuntament. L'any passat, aquest mateix circuit es va cancel·lar perquè coincidia amb les festes de Santa Praxedis. 

El batle de Petra, Martí Sansaloni, assegura que, si s'han reunit amb l'empresa, és per exigir-los el compliment de quatre condicions mínimes: l'establiment d'un pla de seguretat, l'anàlisi del temps de resposta adequada en cas d'incendi per part de l'Ibanat, una assegurança de responsabilitat i el condicionament de tots els accessos per als veïns. L'Ajuntament declara que en cas que les condicions esmentades es complissin es reunirien amb els veïns perjudicats.

EDICIÓ PAPER 13/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF