Unes 500 persones reclamen més espais per als gossos a Barcelona

Els amos consideren que les noves àrees són insuficients

Unes 500 persones, acompanyades pels seus gossos, s'han manifestat aquest diumenge pel centre de Barcelona per reclamar més espais per als animals. La protesta, organitzada per l’associació Espai Gos BCN, ha començat a la plaça Universitat i s'ha dirigit fins a la plaça Sant Jaume. A la pancarta de la capçalera s’hi podia llegir: “Prou prohibicions. Les persones amb gos som Barcelona”.
Al seu pas pels carrers del centre de la ciutat, els turistes miraven sorpresos la mobilització, que anava custodiada pels agents de trànsit de la Guàrdia Urbana. Els manifestants, que cridaven consignes com “Nosaltres també som Barcelona” i portaven pancartes assegurant que “als parcs hi ha espai per a tothom”, estan molestos perquè cada cop hi ha més parcs on no poden entrar els gossos i les restriccions encara seran més fortes a partir del setembre.

L’anterior govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona, liderat per l’alcalde Xavier Trias, va modificar l’ordenança d’animals i el nou text comprometia el govern de la ciutat a fer nous parcs específics per als gossos (un a cada districte i dos a l’Eixample) a canvi d’aplicar algunes restriccions en parcs i places de la ciutat. També es preveia ampliar alguns dels actuals pipicans, que en molts casos són massa petits i es troben en mal estat.

L’obertura d’aquests nous espais també havia de comportar la prohibició de portar el gos sense lligar, un canvi que encara no s’aplica, ja que el govern d’Ada Colau el va ajornar amb l’aprovació d’una moratòria. Si res l’associació Espai Gos no ho pot evitar, les noves restriccions començaran a aplicar-se el proper setembre.

Els gossos entren en campanya

“L’Ajuntament no dona prou espais per anar amb el gos. Nosaltres som de Sant Andreu i només allà hi ha censats 9.000 gossos”, han criticat el Sergi i la Susanna, mentre la Gala olorava tots els rastres del carrer Pelai.

Sense zones verdes
Segons denuncia Espai Gos, a Barcelona ja hi ha 79 zones verdes on els gossos no hi poden entrar, ibclosos tots el interiors d’illa de l’Eixample i els parcs de Sarrià- Sant Gervasi com el Turó Parc, Monterols i Jardins d’Enric Sagnier. Els amos dels gossos tampoc veuen clar l’obligatorietat d’haver d’obtenir un Carnet de Tinença Cívica Responsable per poder utilitzar els espais públics de la ciutat que s’habilitin per als gossos. Segons denuncien, a cap altre col·lectiu de la ciutat no se li exigeix cap document similar.

En acabar la protesta, ja a la plaça Sant Jaume, els manifestants han deixat tots els cartells davant l’Ajuntament.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF