La meitat de les persones mortes a Palma són incinerades

Segons Jordi Vilà, es tracta d'una decisió que depèn dels "aspectes culturals" de cada territori

La meitat de les 4.000 persones que moren a l'any a Palma són incinerades, segons les dades que maneja l'Empresa Funerària Municipal (EFM). L'altra meitat són enterrades en algun dels tres cementeris municipals. 

Segons el gerent d'aquesta empresa municipal, Jordi Vilà, incinerar-se o no és una decisió que depèn dels "aspectes culturals" de cada territori. Vila també ha destacat que la decisió no es veu marcada per la situació econòmica de cada persona, ja que "morir a Palma suposa un cost mitjà per a la família del difunt de 2.300 euros, amb poques diferències econòmiques entre la inhumació i la incineració". Tot i això, també ha destacat que "cal tenir en compte que a aquesta quantitat caldria sumar-hi, en el cas de la inhumació, el cost del nínxol, de 1.500 euros de mitjana, o bé el lloguer, de 450 euros durant un període de cinc anys".

L'actual taxa de morositat a les Illes Balears (les famílies que no paguen les quotes anuals per a les despeses comunes dels cementeris) se situa en el 17%. Molts d'aquests casos es deuen al fet que, amb el pas dels anys, "ni tan sols se sap" on és la família. 

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF