L'any passat es van intoxicar 50 persones de mitjana cada dia per culpa de l'alcohol

Salut inicia una campanya per demanar "responsabilitat" a la societat en el consum d'alcohol

Durant l'any passat 18.139 persones van ser ateses pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per intoxicacions d'alcohol, fet que representa un 83% de les urgències ateses relacionades amb intoxicacions. Aquesta xifra representa que es van atendre 50 persones al dia de mitjana, cosa que significa un 2,36% del total de les emergències mèdiques.

Davant d'aquestes xifres, l'Agència de Salut Pública de Catalunya ha iniciat una campanya que demana "responsabilitat" a la societat davant la ingesta d'alcohol i que porta per lema 'L'alcohol és responsabilitat de tothom'. Gairebé un 10% de persones d'entre 15 i 64 anys beuen alcohol cada dia i, d'aquestes, un 15% ha consumit més de 4 o 5 copes durant dues hores en l'últim mes. 

El consum d'alcohol està més estès entre els joves d'entre 14 i 18 anys. Així, un de cada cinc joves d'aquesta franja d'edat s'ha emborratxat en els últims 30 dies. A més, un 27% dels joves han begut més de 4 o 5 copes en un període de dues hores. El departament de Salut alerta, a més, que en aquestes ocasions, també es consumeixen altres substàncies, especialment cànnabis.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF