4.225 persones han firmat el manifest que rebutja construir més autopistes a Mallorca

Entre els signants hi ha Maria del Mar Bonet, Sebastià Alzamora, Llucia Ramis i més de 660 docents

La Plataforma  Antiautopista  ha presentat aquest dissabte les adhesions al seu manifest. En total han estat 4.225 persones i 165 entitats les que s'han sumat a les reivindicacions d'aquesta plataforma constituïda per "aturar les obres de l'autopista Llucmajor-Campos".

Pel portaveu de la plataforma  antiautopista , Ferran Aguiló, aquestes signatures són "una mostra que els ciutadans tenen ben clara la seva oposició a uns projectes, a una manera de fer i de viure que es va imposant a la nostra illa".

A l'acte s'ha destacat el suport de la cantant Maria del Mar Bonet, els professors Nofre  Rullan  i Quim  Valdivielso , l'actriu Lluqui  Herrero  i els escriptors Sebastià Portell i Sebastià Perelló. A més, a la roda de premsa d'aquest dissabte, a la qual s'ha procedit a la lectura del manifest, hi han participat cares conegudes del món de la cultura, de l'espectacle, de l'educació i de l'activisme com Sebastià  Alzamora , Miquel Àngel  Llauger , Joan Manuel Pérez i Pinya, Caterina Alorda, Pere Vicens, Lluís Ballester, Maria Antònia Oliver, Francesca Salvà, Àngela  Bonadies , Nicolau Dols i Jan Gómez.

D'altra banda, com que molts dels firmants han indicat la seva ocupació, s'ha fet una petita estadística en què han trobat que 667 dels firmants eren docents i professionals de l'educació, 533 provenien de professions liberals: periodisme, medicina, psicologia, arquitectura; 228 del món de les arts i més de 350 estudiants, d'acord amb el que ha explicat el portaveu, Ferran Aguiló.

Les firmes es duran previsiblement aquest dimarts al Consell de Mallorca, entitat que, segons els manifestants, ha ignorat  les seves demandes. De fet, segons Aguiló, "no hi ha constància de la reducció que va anunciar la consellera de Territori,  Mercedes  Garrido. Continuen funcionant amb la rectificació del projecte del PP", assegura. També lamenta que el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, no els hagi escoltat i que la presidenta Francina Armengol no els hagi volgut rebre.

Els  antiautopistes  continuaran denunciant aquesta obra i fent "una crida a totes les persones que estimen Mallorca" a sumar-se a la plataforma.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF