Unes 40 persones confonen una convocatòria de les Canàries i es concentren al Consolat

La policia encara identifica els participants, que volien protestar contra el tancament de la restauració i els gimnasos

La Policia Nacional ha identificat una quarantena de persones s'han concentrat aquest matí a les 11 h davant el Consolat de Mar per protestar contra les darreres mesures restrictives del Govern balear. No obstant això, no hi havia ningú que hagués organitzat l'acte, o almenys aquí. La majoria d'assistents hi han acudit per culpa d'una convocatòria de les Illes Canàries que s'ha difós a través de les xarxes socials com si fos de les Balears. Entre altres canals, ha circulat pel xat de Baleares Acción de Telegram. 

Tot i que la convocatòria feia referència al tancament dels gimnasos en concret, els individus que s'han congregat provenien de diferents àmbits, com la restauració, i n'hi havia que es manifestaven simplement contra la gestió de la pandèmia. També hi han participat negacionistes, per denunciar suposats efectes negatius de la vacuna contra el coronavirus. Tots ells preveuen, a partir d'aquest dimecres, reunir-se cada dia a les 11 del matí al Consolat.

Al flyer de la convocatòria, es podia llegir que el lloc de la concentració seria la Presidència del Govern, nom que no coincideix amb la seu del Govern. "No som empresaris de segona. Lluitam pels nostres drets. No al tancament dels gimnasos", reclamaven. 

Protesta crispada, sense permís ni respectar les distàncies, contra el Govern i la presidenta

EDICIÓ PAPER 23/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF