Societat 02/05/2018

350 persones es concentren a la plaça del Born de Ciutadella contra l'assetjament escolar

La plataforma Stop Bullying Menorca ha fet la convocatòria a través de les xarxes socials

Iván Martín
1 min
Imatge concentració Ciutadella/ SERGI GARCÍA

CiutadellaLa societat menorquina ha sortit aquesta tarda al carrer per dir prou a l'assetjament escolar. La plataforma Stop Bullying Menorca havia cridat a la mobilització i la resposta ha estat contundent. Al voltant d'unes 350 persones s'han citat a la plaça del Born de Ciutadella sota el lema 'No al Bullying'. Els assistents, entre els quals hi havia un gran nombre de pares, mares i alumnes, han expressat el seu rebuig a aquesta xacra social sense proferir cap proclama.

La concentració, que coincideix amb el Dia Mundial contra l'Assetjament Escolar, ha viscut el moment més emotiu quan s'ha dut a terme un minut de silenci en record del jove de quinze anys que divendres passat va perdre la vida. Cal dir que les causes d'aquest succés s'estan investigant per part d'un equip de professionals de menors de la Policia Nacional de Ciutadella. Segons fonts pròximes al cas, els investigadors pensen que hi pot haver indicis d'un presumpte assetjament. De tota manera, confirmar i provar aquesta hipòtesi és l'escenari més complicat per les dificultats que comporta.

La Policia Nacional continua recollint informació i preguntant a diverses persones, que podrien aportar novetats per resoldre una primera fase d'investigació. A més, la Policia recorda la importància en aquest àmbit de la col·laboració ciutadana i la responsabilitat de la societat per afrontar una de les xacres que, malauradament, pateixen alguns centres escolars d'arreu de l'Estat.

stats