Societat 14/04/2021

El personal de neteja de Son Espases protesta per l'excés de càrrega de feina

Es manifestaran de dimecres a divendres davant l'hospital i la seu d'IB-Salut

ARA Balears
1 min
Personal de neteja a l'Hospital de Son Espases.

PalmaEl personal de neteja de l'hospital de Son Espases comença aquest dimecres tres dies de protestes contra "la càrrega de feina l'excessiva" derivada dels "canvis substancials" de les seves condicions laborals, segons ha informat Europa Press. Les protestes es faran entre dimecres i divendres de les 10 h a les 11 davant l'entrada de consultes externes del centre, i de les 10 a les 12 davant la seu d'IB-Salut.

"Ja no podem més. Estam esgotades físicament i psicològica i anam amb por a treballar", ha declarat la delegada de neteja d'UGT de Son Espases, Eva Pimpollo. El sindicat ha indicat que els canvis es varen implantar per la concessionària el febrer "de manera unilateral", per tal de complir les ràtios presencials de 148,8 persones per dia, segons marcava una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB).

La delegada d'UGT ha afirmat que només es compleix la sentència "els dissabtes i els diumenges, i no durant la resta de la setmana", cosa que "impedeix que el personal de neteja pugui conciliar, perquè hem de treballar tots els caps de setmana excepte un al mes". "El problema se solucionaria si l'empresa contractàs més, però no ho ha fet", ha afegit.

Eva Pimpollo ha afegit que "la falta d'organització" de l'empresa "tampoc respecta els descansos entre torn i torn els caps de setmana, ni els marcats per conveni entre setmana". A més, també s'ha queixat de "l'abús" que fa l'empresa de la contractació temporal i parcial. En aquest sentit, ha assegurat que, durant el març, varen acabar el seu contacte de neteja de Son Espases una desena de persones.

stats