Societat 28/02/2018

Cauen les pernoctacions en apartaments turístics i augmenten les de càmpings i albergs

Les estades en apartaments turístics de Balears registren una ocupació del 33% i una caiguda del 4,6%

Efe
1 min
Cauen les pernoctacions en apartaments turístics i augmenten les de càmpings i albergs

PalmaLes pernoctacions al conjunt de l'Estat a allotjaments turístics extrahotelers (apartaments, càmpings, allotjaments de turisme rural i albergs) han registrat una davallada general respecte del 2017 i un descens d'un 2,5% en comparació al gener de l'any passat.

L'estada mitjana es va reduir un 1,4% respecte de gener de 2017, amb 7,3 pernoctacions per viatger, i el mercat del Regne Unit, l'emissor principal, va disminuir un 8,1% enfront de la pujada d'Alemanya, amb un 0,6% més.

Les pernoctacions en allotjaments de turisme rural també han baixat un 0,8%, amb una caiguda del 4,2% en les estades dels espanyols i un increment del 10,9% en les de no residents.

Per contra, tant les estades en càmpings com en albergs han millorat al gener en comparació del mateix mes de l'any passat. Les pernoctacions en càmpings registren al gener un increment del 2%, mentre que les dels albergs van augmentar un 43,3%.

Els apartaments turístics de Balears van tenir Al gener passat una ocupació del 33,8% de les places, amb un total de 3.805 clients, que van realitzar 27.225 pernoctacions, segons l'enquesta que avui publica l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Els allotjaments de turisme rural de l'arxipèlag van registrar en el mateix mes un grau d'ocupació per places del 17,4%, amb un total de 4.543 hostes, que van sumar 13.436 pernoctacions.

stats