Home major de 60 anys i amb patologies prèvies: aquest és el perfil dels ingressats per covid-19 a les Illes

Aquest és el resultat d'un estudi que ha realitzat l'hospital de Son Espases i que presentarà al I Congrés Covid-19 de l'Estat

Un home de més de 60 anys, amb patologies prèvies i amb febre i tos com a símptomes més freqüents. Aquest és, segons un estudi fet per professionals de l'hospital de Son Espases, el perfil més comú dels pacients que estan ingressats pel covid-19.

L'estudi, que s'ha fet entre el 15 de febrer i el 15 de maig, determina que l'edat mitjana de les persones hospitalitzades és de 63 anys i que un 57% són homes i un 43%, dones. A més, diu que la majoria dels casos, un 77%, són espanyols, i que el 80% té residència a Mallorca.

L'informe, que es presentarà en el I Congrés Covid-19 de l'Estat –que es farà entre el 13 i el 19 de setembre de manera online–, es va dur a terme amb la finalitat de descriure les característiques i l'evolució dels pacients hospitalitzats per coronavirus a l'hospital de Son Espases i es van analitzar 362 casos de pacients ingressats.

Quasi la meitat (43%) dels afectats presentaven dues o més patologies prèvies al virus, entre les quals destaquen hipertensió arterial, diabetis, cardiopatia, malalties neurològiques, demència o una malaltia renal crònica. Els símptomes més freqüents van ser febre, en un 78,8% dels casos, mal estar general (74,9%) i dispnea (53,8%), entre d'altres.

Dels 362 pacients ingressats, un 16% varen ser considerats com a crítics; un 32%, greus, i un 49%, com a pacients lleus. En total, un 13,8% varen necessitar ingressar a la Unitat de Cures Intensives (UCI), mentre que un 10% va necessitar ventilació mecànica invasiva. Un 15% dels pacients que varen necessitar cures intensives varen morir.

Una de les conclusions que destaquen a l'estudi és que l'edat mitjana, les patologies prèvies, la necessitat d'ingressar a l'UCI i la ventilació mecànica invasiva en els pacients ingressats a l'hospital han estat similars a altres dades recollides fora d'Espanya. Tot i això, estableixen que l'índex de mortalitat ha estat menor. 

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF