L'antic cinema Metropolitan podria convertir-se en el nou centre de salut de Pere Garau

L'Assemblea de Veïns es va reunir aquest dimecres amb el batle per parlar del projecte, com també de la necessitat d'un casal de barri i d'una biblioteca 

L'antic cinema Metropolitan podria convertir-se en el nou centre de salut de Pere Garau

El cinema per antonomàsia del barri de Pere Garau fins a l'any 2011, el Metropolitan, podria acollir un nou centre de salut. Així ho han explicat aquest dijous els veïns reunits en assemblea i que dimecres varen entrevistar-se amb el batle, Antoni Noguera, per parlar-ne i traslladar-li un seguit de peticions. 

Sobre la taula hi ha aquest projecte pendent i també la possibilitat que l'actual centre de salut pogués convertir-se en un casal de barri amb biblioteca. Hi ha altres espais que també han estat objecte d'estudi per part de Cort, com és l'antic cinema Chaplin i l'antiga Ferreteria Mateo, però s'ha de negociar amb els respectius propietaris. 

 

"La resposta de l'Ajuntament sempre és que no hi ha doblers", declara Joana Ferrà, una de les portaveus de l'associació Flipau amb Pere Garau. 

Els veïns asseguren que no hi ha solars ni locals municipals, però que es poden trobar alternatives. De fet, ells ja han començat a impulsar algunes iniciatives. "Hem instal·lat una estanteria amb llibres dins el mercat", explica Joana Ferrà, que diu que des de l'assemblea fan propostes en positiu per millorar el barri. 

D'altra banda, afirmen que la barriada pateix una manca d'infraestructures i problemes de neteja i de seguretat ciutadana. "Només tenim un policia de barri que treballa en un sol torn; la resta són tots a la Platja de Palma", assegura Pep Bonnín, president del Mercat de Pere Garau. Bonnín diu que dissabte hi va haver tres furts al mercat i que no hi havia cap policia a l'abast que pogués ajudar-los. 

Pel que fa al centre de salut, diuen que hi ha escarabats i rates i que el fems s'acumula als contenidors. Demanen també més zones verdes i que es controli la botellada a les zones d'esbarjo, com la plaça de les Columnes i la plaça Encarna Viñas. 

Els veïns presentaran un resum de les seves queixes al ple de setembre perquè Cort les pugui valorar. 

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF