Societat 14/10/2019

"No és tant per les nostres pensions com per les dels nostres fills i nets"

Pensionistes de Balears fan una crida a la societat a participar en la manifestació del 16 d'octubre

Maria Fuster
2 min
Pensionistes de les Illes Balears

PalmaLa Plataforma de Pensionistes de Balears se suma a la crida per mobilitzar la societat a participar en la manifestació d'àmbit estatal convocada per al dia 16 d'octubre per defensar les pensions públiques. "No és tant per les nostres pensions com per les dels nostres fills i nets, que ho tindran més cru que nosaltres", assegura Marino de la Roca, un dels portaveus d'aquesta coordinadora.

En l'acte s'ha assenyalat que el recorregut de la manifestació començarà a les 18 h a la plaça d'Espanya de Palma i arribarà a la Delegació del govern. També s'ha recordat que a les Illes hi ha 55.000 pensionistes que estan cobrant menys de 600 euros al mes, "justament una de les comunitats que, segons va dir Càritas, és de les més desiguals de l'Estat", ha assenyalat Marino de la Roca.

Miquel Ferrejants, qui també forma part de la coordinadora de pensionistes, ha volgut remarcar que "Zapatero va congelar les pensions i Rajoy les va posar al 0,25. Tots dos varen atemptar contra la Constitució, que diu que les pensions s'han de revaloritzar cada any", assegura.

Entre els punts que reclamen hi ha el compliment de l'article 50 de la Constitució, que estableix que les pensions públiques han de ser actualitzades mitjançant revaloracions segons l'IPC; que la pensió mínima sigui de 1.080 euros; derogar les reformes laborals; que es facin efectius els drets de la llei de Dependència i derogar la llei mordassa.

Les dones, en una situació pitjor

La situació de les dones, tant si cobren una pensió contributiva com si en perceben una de no contributiva, és molt pitjor. "Per la maternitat han treballat menys i tenen menys cotització. Després hi ha les dones que s'han dedicat a tenir cura del seus fills i de la casa. Però això és una feina. I ara tenen unes pensions de misèria i moltes ho tenen molt complicat", Maria del Carmen Garrido forma part de la coordinadora per garantir les pensions públiques.

stats