La segona edició del festival Out! aconsegueix una major visibilitat dels diferents col·lectius LGTBI

Més de la meitat de les pel·lícules de la mostra estan realitzades per dones

Per a la segona edició de l'Out! s'ha cercat oferir una mostra "equilibrada de la realitat LGTBI", ha explicat el director del festival, Jaume Fiol, a la presentació. També ha destacat aquest aspecte el regidor d'Igualtat, Aligi Molina: "És molt difícil visibilitzar totes les realitats, sobretot per les dinàmiques patriarcals que fan que els homes estiguin més visibilitzats".

Elisenda Farré, de l'Institut d'Estudis Baleàrics, entitat que dona suport al festival, ha destacat que la mostra compleix dos dels criteris valoratius que reconeix l'entitat: el retorn social, que té a veure amb la voluntat de sensibilitzar la gent respecte de col·lectius susceptibles de rebre discriminació i que hi hagi el 40% de dones a la programació o als equips d'organització. I és que 7 dels 12 audiovisuals que participen en el festival estan dirigits per dones.

La mostra de cinema de diversitat afectiva de les Illes Balears enguany durarà un dia més –passa de tres a quatre dies– i la inauguració, que serà el dia 4 d'abril a les 20 h, es farà al Teatre Municipal Xesc Forteza, amb l'estrena de la pel·lícula '1985' (2018, Estats Units) de Yen Tan. Abans de la projecció, actuarà el Mallorca Gay Men's Chorus.

Des del dijous 4 d'abril fins al diumenge 7, s'han programat 12 pel·lícules, entre llargmetratges, curts i documentals procedents dels Estats Units, França, Holanda, Colòmbia, Austràlia i Espanya. També es duran a terme dues activitats paral·leles. Un col·loqui, el dia 6 d'abril a les 11 h a l'Aljub d'Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani sobre la transsexualitat infantil, coorganitzat amb Chrysallis Baleares, amb la projecció del documental interactiu dirigit per la mallorquina Marisa Candia 'Transhappy' (2018). I una trobada de dones cineastes, organitzada per la Mallorca Film Comission i CIMA Balears, amb les directores Arantxa Etxevarria, Marga Melià i Victòria Morell a l'hotel HM Jaume III.

Les pel·lícules es poden veure a CineCiutat per 4 euros. També hi ha un abonament de 20 euros. Les activitats són gratuïtes.  

Divendres es projecta a les 18 h el curtmetratge 'Malik' (França, 2018), de Nathan Carli i el documental 'Genderbende'' (Holanda, 2017), de Sophie Dros. La segona sessió, a les 20 h, s'obrirà amb l'estrena d''Entrar en el armario' (Espanya, 2019), de la mallorquina Vicka Duran, i la pel·lícula 'Eva+Candela' (Colòmbia i Espanya, 2018), de Ruth Caudeli. I a les 22 h, 'Sauvage' (França, 2018) de Camille Vidal-Naquet.

Dissabte a CineCiutat a les 18 h es projectarà 'Marvin ou la belle éducation' (França, 2017), d'Anne Fontaine, a la següent sessió, a les 20 h, 'Carmen y Lola' (Espanya, 2018), amb la presència de la directora Arantxa Etxevarria. 

El darrer dia, diumenge dia 7, a les 18 h es projectarà el curtmetratge 'Pop Rox (Estats Units, 2017), de Nate Trinrud; el documental 'Gayby Baby' (Austràlia, 2015), de Maya Newell i clausurarà el festival el llargmetratge 'Mario' (Suïssa, 2018), de Marcel Gisler.

 

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF