La mascareta a l'exterior ja no serà obligatòria a partir del 26 de juny

Sánchez ha anunciat la mesura en la seva intervenció al Cercle d'Economia

2 min
Les Rambles de Barcelona

L'eliminació de l'obligatorietat de portar mascareta als espais exteriors a Espanya ja té data: serà el dissabte 26 de juny. Ho ha anunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la seva intervenció al Cercle d'Economia, en què ha concretat que dijous que ve celebraran un consell de ministres extraordinari en el qual es proposarà la modificació. "Aquest serà l'últim cap de setmana que haurem de portar mascareta [a l'exterior]", ha anunciat Sánchez davant dels empresaris reunits a Barcelona.

De fet, Espanya mantenia una de les restriccions més severes pel que fa a l'ús de la mascareta, que ja s'havia anat relaxant en espais oberta en altres països europeus. França ha sigut l'últim a deixar sense efecte l'obligatorietat de portar-ne als exteriors, excepte en supòsits com actes multitudinaris.

A l'espera de com es concretin les condicions a Espanya, l'anunci de Sánchez aquest divendres arriba després que dimecres digués que el final d'aquesta mesura arribaria "aviat". Moltes comunitats, entre les quals les Balears, esperaven que l'Estat fes el pas dimarts durant la Comissió de Salut Pública, però la decisió es va ajornar uns dies.

"Valoram molt positivament la proposta perquè en aquest moment les Balears tenen una situació molt bona, de les millors d'Espanya, i això ens permet eliminar la mascareta als exteriors", ha valorat la consellera de Salut, Patrícia Gómez, en declaracions a la premsa aquest divendres. Ha ressaltat que a la comissió de Salut Pública "no s'ha tractat de manera profunda" però que "té sentit" que s'hagi anunciat el president de l'Estat "a escala de govern d'Espanya".

Cal recordar que l'ús de la mascareta al carrer està regulat per una llei estatal aprovada el passat mes de març i que ara haurà de modificar-se. Això explica que totes les comunitats hagin d'anar forçosament alhora i no puguin aixecar aquesta mesura de manera unilateral.

stats