Llancen ous i una pedra contra 18 busos de l'EMT el tercer dia de vaga indefinida

L'Ajuntament de Palma denuncia un "intent de boicot" als serveis mínims, mentre que el comitè diu que l'atac es deu a la indignació dels usuaris

La direcció de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) ha denunciat aquest dimecres que un bus ha rebut una pedrada quan circulava i 17 han patit atacs amb ous. Tots els vehicles han hagut de ser substituïts, cosa que ha provocat retards en el servei, que es veu afectat per la vaga indefinida de xofers. El Consistori ha assegurat que l'incident és un "intent de boicot" als serveis mínims i el gerent de l'empresa, Mateu Marcús, ha condemnat l'ús de la violència advertint que els danys posen en perill els usuaris i els treballadors. El portaveu del comitè de vaga, Andrés Rodríguez ha explicat que l'atac és fruit de la "indignació" dels usuaris per la gestió de la vaga per part de l'actual direcció de l'EMT i del regidor de Mobilitat.

Marcús ha afirmat que "tirar pedres a un bus en circulació és una temeritat absolutament inacceptable que pot tenir conseqüències imprevisibles", i ha afegit que ja s'ha interposat una denúncia dels fets a la Policia Local. El gerent ha aprofitat per insistir als sindicats que desconvoquin les mobilitzacions que "estan tensant innecessàriament les relacions laborals i provocant seriosos inconvenients a la ciutadania".

Marcús també ha dit que "no té sentit" continuar amb la vaga indefinida i que han "cedit" i "acordat" amb el comitè 10 dels 16 punts que han motivat la protesta. "Han de desconvocar i continuar negociant, perquè la situació ens perjudica a tots", ha afirmat. Aquest dimecres a les 12 h es tornaran a reunir els sindicats i la direcció de l'empresa per mirar d'arribar a un acord.

Cal recordar que Rodríguez va explicar que el primer dia de vaga continuarà en marxa fins que l'Ajuntament de Palma no presenti propostes "realistes". "Les vagues es fan si existeix un context com l'actual, no tindria sentit fer-ne en ple estiu", va afirmar el portaveu del comitè, que va assegurar que moltes associacions de veïns els donen suport.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF