Societat 23/04/2020

La patronal del lloguer turístic demana un desconfinament "diferenciat" a les Balears

Habtur considera que ser un territori insular és un "privilegi" respecte d'altres regions de l'Estat

Ara Balears
1 min
Ell lloguer vacacional a Palma no està permès en plurifamiliars.

PalmaL'Associació d'Habitatges Turístics de Balears (Habtur) ha demanat aquest dijous que es faci un desconfinament diferenciat a les Balears respecte de la resta de l'Estat atès el "privilegi" de ser un territori insular i poder tenir un "control exhaustiu" de l'arribada de visitants a través de controls en els aeroports que garantiran la seguretat dels passatgers.

Segons ha explicat en un comunicat, la patronal del lloguer turístic diu que una vegada se superi la crisi sanitària "hem de pensar en el dia de després". Asseguren que als hotels no els sortirà a compte obrir i que la recuperació "passarà pel nostre sector".

Habtur recorda a l'Administració pública que "és més necessari que mai fer pinya" i que es tingui en compte un sector que representa el 20% de l'oferta d'allotjament turístic a les Balears. "És hora de normalitzar del tot la situació i que es compti amb els habitatges vacacionals perquè "també cream llocs de feina i riquesa". La patronal ha afirmat que els agroturismes i els petits hotels d'interior tampoc no volen perdre la temporada i per això reclamen obrir com més aviat millor.

Cal recordar que el Govern ja ha entregat un esborrany amb mesures per al desconfinament de les Illes, segons va indicar dimarts la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, en el Parlament. "Seguirem les indicacions del govern espanyol, però som la comunitat autònoma que ha entregat la feina abans. De fet, ahir ja en vàrem lliurar un esborrany. La comissió interdepartamental treballa de manera sectorial, però s'ha de dir a la ciutadania que no es poden relaxar les mesures de confinament", va explicar Gómez.

stats