Societat 06/11/2019

La patronal dels cotxes de lloguer demana al Govern que instal·li més punts de recàrrega

També reclamen més temps perquè els fabricants "puguin millorar" l'oferta de vehicles elèctrics per facilitar-ne la transició

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaAneval, l'associació que agrupa la meitat del mercat dels vehicles de lloguer a Espanya, ha sol·licitat al Govern una moratòria perquè s'instal·li una infraestructura "real" de punts de recàrrega per a vehicles a les Balears, segons ha informat l'agència Efe. També reclamen més temps perquè els fabricants "puguin millorar" l'oferta de cotxes elèctrics per facilitar-ne la transició.

La patronal de cotxes de lloguer considera que les exigències de la Llei de canvi climàtic balear, que estableix que el 2020 el 2% de les compres de vehicles de les Illes siguin elèctrics i el 0,6% de la flota estigui electrificada, no han anat acompanyades d'una política d'inversions en infraestructures.

L'associació assegura que la venda de vehicles elèctrics a les Balears només ha augmentat enguany un 0,7%, mentre que a les Illes Canàries ha estat d'un 75% perquè el govern autonòmic no aplica l'Impost General Indirecte Canari (IGIC) en la compra de models elèctrics, segons ha assegurat la patronal.

Aneval ha recordat que les Illes són la novena comunitat amb menys implantació del vehicle elèctric i desenvolupament de punts de recàrrega. L'associació també assenyala que les Balears són la segona comunitat amb menys punts ràpids després de Ceuta i Melilla.

Fa uns mesos el Govern va anunciar que destinarà 8,7 milions d'euros a ajudes per instal·lar punts de càrrega elèctrica per a vehicles entre el 2019 i el 2020. En total s'han projectat 561. A més, 200 d'aquests punts seran ràpids i 361, semiràpids. Els punts ràpids permetran fer una càrrega completa en 15 minuts. D'aquest pressupost, 8,3 milions provenen de l'Impost de Turisme Sostenible i la resta, del fons de la Conselleria de Mobilitat.

stats