La patronal dels habitatges vacacionals lluitarà contra el "turisme de gatera"

Habtur demana als propietaris que no lloguin les seves propietats si hi ha una mínima sospita de comportaments incívics

La patronal del lloguer turístic  Habtur  assegura en un comunicat que està disposta a posar en marxa mesures legals contra el "turisme de gatera" i altres comportaments incívics dels visitants que trien habitatges vacacionals per  passar  les seves vacances. Tot i que indiquen que són casos aïllats, asseguren que és necessari evitar aquest tipus de turistes.

La nota de l'associació explica que amb el començament de la nova temporada estiuenca ja comencen a aparèixer notícies, en els mitjans de comunicació, sobre l'actitud incívica que alguns clients de lloguers d'ús turístic estan duent a terme durant la seva estada, un fet que des de l'associació volen "eliminar".

El president d' Habtur , Joan Miralles, demana que els associats propietaris de lloguers turístics amb llicència "siguin responsables i que evitin acceptar la reserva si hi ha un mínim de sospita". Una acció que els propietaris poden dur a terme, ja que seguint la llei "els propietaris amb llicència poden desallotjar a turistes problemàtics o molestos", explica Miralles.

El comitè de l'associació han encarregat als seus serveis jurídics que es posin en marxa per fer una proposta de normes legals que aconsegueixin evitar aquest tipus de turisme incívic. Per aquest motiu es posaran en contacte "tan aviat com es pugui" amb la Conselleria, la policia local i Delegació de Govern. També s'estudiarà amb empreses especialitzades la possibilitat de posar en marxa uns mesuradors de decibels.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF