Joan Mas torna victoriós cap al poble

Es dirigeix cap a la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels, la qual ha invocat per demanar-li ajuda

Com marca el guió: molta gent, molta calor i una victòria definitiva. Els pollencins rebutgen orgullosos l’atac dels corsaris en una nova batalla de moros contra cristians.

Eren les 19 h d’aquest dijous 2 d’agost, dia de la Mare de Déu dels Àngels i la patrona de Pollença, a qui s’encomana el líder dels pollencins, Joan Mas, enguany interpretat per Joan Vanrell, per vèncer l’atac dels sarraïns.

A la plaça de l’Almoina, al carrer Major de Pollença estava preparat des de feia estona quan a les 19 h en punt, els primers sarraïns, vigilants, han donat el sus a l’atac. Davant el capità Dragut, però, esperava Joan Mas, amb tot un poble vestit de blanc i a punt per a la batalla. “Mare de Déu dels Àngels, assistiu-nos! Pollencins, alçau-vos, que els pirates són aquí!”, ha exclamat el líder dels pollencins. I amb aquesta força han avançat les tropes, on fins i tot hi havia un pollencí del Govern, el conseller d’Educació, Martí March.  

La batalles han seguit Sant Jordi, Can Xim i, finalment, al   camp de futbol de Can Escarrintxo, o Joan Mas ha agafa la bandera sarraïna i proclama la victòria.

La batalla ha commemorat una vegada més l’expulsió dels corsaris sarraïns del poble el mes de maig de l’any 1550.

Enguany, l’heroi pollencí és Joan Vanrell, i Sebastià Vila, Miquel Cerdà Torandell i Antoni Cerdà Bravo han representat els dirigents de les tropes sarraïnes.  

La festa, però, ha començat molt abans.  Aquest dijous al matí s’ha fet l’ofici major i els cossiers han ballat a la plaça. A l'acte hi han assisitit autoritats municipals i de les Illes, com ara el batle Miquel Àngel March i la presidenta Francina Armengol. 

A migdia, a l’església de Monti-sion, hi ha l’acte institucional de les festes de la Patrona 2018, en què es fa entrega de les distincions.  

La festa de la Patrona ha començat de matinada amb l’Auborada. 

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF