Societat 03/12/2020

Patrícia Gómez admet que proposaren al govern espanyol mesures més restrictives per Nadal

Tant la consellera de Salut com la presidenta del Govern es neguen a ampliar a 10 persones la limitació per als dinars de dia 26

Ara Balears
2 min
La consellera de Salut, Patricia Gómez, aquest dimarts en el Parlament

PalmaLa consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha admès en el programa Al Dia d'IB3 Ràdio que el Govern balear va proposar al govern espanyol mesures més restrictives per Nadal. "La nostra proposta era més restrictiva perquè, tot i que tenim una incidència més baixa que la majoria de territoris de l'Estat, veim que no baixam de 200 casos", ha explicat la consellera.

Tant Gómez com la presidenta del Govern, Francina Armengol, han tancat les portes a ampliar a 10 el nombre de comensals dels dinars de dia 26. De fet, Armengol ha assegurat que "desembre és un mes crític" per a l'evolució de la pandèmia i que cal tenir "una protecció i un rigor absoluts". "Creiem que els criteris han de ser restrictius".

Tot i això, Gómez ha dit que entenen que "s'ha d'arribar a un acord" i que ha de ser al més consensuat possible. Davant la possibilitat que hi hagi canvis en les mesures, que s'hauran de confirmar el 15 de desembre, la consellera ha informat que "en principi l'acord s'ha pres per a tot l'Estat i per aquests dies assenyalats i se suposa que es mantindrà", però ha remarcat que aquesta pandèmia ha demostrat que "les situacions són molt canviants" i que "hem hagut de canviar molt per adaptar-nos a cada situació".

Cal recordar que en un principi el govern espanyol va filtrar una proposta en la qual es proposava limitar a sis persones les reunions familiars i socials durant les festes i plantejava que el toc de queda no comencés fins a la una de la matinada tant la Nit de Nadal com la vigília de Cap d'Any. Però després del Consell Interterritorial que es va fer aquest dimecres, es va acordar que es permetran les reunions de fins a 10 persones i s'allargarà el toc de queda a la una i mitja de la nit.

La limitació de les trobades s'aplicarà els dies 24, 25 i 31 de desembre i l'1 de gener. En el cas de la restricció a la mobilitat nocturna, s'endarrerirà els dies 24 i 31 de desembre. A més, va explicar que totes les comunitats autònomes aplicaran el confinament perimetral, excepte les Balears i les Canàries.

stats