Societat 19/08/2021

Patricia Gómez: "La gent que mor no està vacunada i per a nosaltres això és un fracàs"

La consellera de Salut assegura que exigir el certificat covid-19 en activitats d'alt risc dona "un plus de seguretat"

2 min
Patricia Gómez en una imatge d'arxiu.

PalmaEl 70% de població vacunada ja és una realitat a les Balears, però "això no vol dir que hàgim acabat, falta molta gent per vacunar", ha advertit la consellera de Salut, Patricia Gómez, en declaracions des del centre de salut Canal Salat de Menorca. Ha recordat que "les persones que moren no estan vacunades i per a nosaltres això és un fracàs".

Gómez ha subratllat que només el 55% dels illencs d'entre 20 i 40 anys té la pauta de vacunació completa, i ha defensat que aquest percentatge "és encara molt baix". A més, ha insistit que no podem dir que "la immunitat de grup serà al 70%" i, davant aquesta realitat, "el nostre objectiu és vacunar al màxim possible", ha remarcat.

Segons les dades actualitzades de la Conselleria de Salut, un 19,11% dels illencs d'entre 12 i 15 anys té la pauta de vacunació completa; en el cas dels joves de 16 a 19 anys, el percentatge és d'un 57,69%; entre els de 20 i 29, d'un 49,21%, i entre els de 30 a 39 anys, d'un 52,92%. Les xifres augmenten a mesura que es puja d'edat: hi ha un 73,40% de vacunats en la franja de 40 a 49 anys; un 85,68% en la de 50 a 59 anys; un 89,67% en el grup de 60 a 69 anys; un 96,80% en el de 70 a 79 i un 100% en els majors de 80 anys.

Certificat covid

La consellera també ha fet referència a l'ampliació de l'ús del certificat covid-19 en activitats considerades d'alt risc, com poden ser els bars i els restaurants. En aquest sentit, ha recordat que per fer-ho cal una regulació estatal "i pensam que pot donar un plus de seguretat". Així mateix, ha afirmat que "no són activitats imprescindibles", però amb aquest document es farien "de manera més segura".

Per últim, ha fet referència al curs escolar, que començarà amb la majoria dels alumnes sense immunitzar perquè ara com ara, només està autoritzada la vaccinació contra el covid-19 en majors de 12 anys. Pel que fa als protocols, no ha concretat cap escenari, però ha assegurat que "l'objectiu és que sigui presencial". Gómez ha dit que "hi pot haver remuntades de casos durant el curs" perquè hi ha un nombre de contagis "considerable" de 0 a 15 anys. "Però també els centres ens han demostrat que són un mur de contenció cap a la pandèmia que ajuden a tallar cadenes de transmissió", ha tancat.

stats