Els patinets elèctrics de lloguer continuen operant a Palma, tot i que Cort diu que ho prohibeix

L'empresa Wind en vol augmentar l'oferta, atès que "proporcionalment és la ciutat on oferim el servei que mostra més acceptació per part dels usuaris"

Els patinets elèctrics de lloguer continuen operant a Palma, tot i que l'Ajuntament diu que ho prohibeix. A més,  Wind , l'empresa que comercialitza aquest servei, pretén augmentar-ne l'oferta, atès que "proporcionalment és la ciutat on oferim el servei que mostra més acceptació per part dels usuaris", segons explica a l'ARA Balears el responsable a Espanya, Gerard  Sellarès .

"Els advocats van parlar amb el departament de Mobilitat de Cort i ens van dir que el decret aprovat a l'agost permet aquesta activitat, però que estava pensada per a motos compartides", afirma  Sellarès, qui afegeix que a la primavera es faria un canvi a la normativa amb la intenció de poder regular els patinets elèctrics.  D'aquesta manera, tot i no haver arribat a cap acord amb el Consistori,  Wind  s'estaria beneficiant del llimb  burocràtic municipal, però el responsable explica que "continuam intentant col·laborar amb l'Ajuntament".

La irrupció dels  patinets  aporten, segons  Sellarès , una alternativa de mobilitat sostenible que no suposa un cost econòmic al contribuent "com passa amb el Bícing de Barcelona", destaca. Per això, "no entenem que a una ciutat amb un problema de transport evident no es regulin aquestes activitats privades", conclou.

Com ja va infomar l'ARA Balears, Wind  és una empresa que ofereix lloguer de patinets elèctrics (E-  Scooters  ) i bicicletes per fer viatges urbans de curta distància i fins ara només comercialitzava a Madrid, amb més de 120 vehicles. A Barcelona ho varen intentar posar en marxa sense èxit, perquè la normativa prohibeix que els patinets de lloguer estiguin a espais públics i la Guàrdia Urbana els va retirar en qüestió de tres dies.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF