Societat 04/10/2019

Dels 51 migrants arribats en pastera a Eivissa, 30 han ingressat a CIE i 21 han quedat en llibertat

El sindicat CSIF d'Evissa denuncia que les pasteres incrementen la saturació dels jutjats d'Eivissa

Maria Fuster
1 min
Imatge de la pastera que ha arribat a Menorca aquest dimarts a Sant Lluís.

PalmaDes de Delegació de Govern s'ha informat que dels 51 migrants arribats en pastera a Eivissa, 30 han ingressat als Centres d'Internament d'Estrangers (CIE). Els altres 21 han quedat en llibertat per manca de places disponibles amb una ordre oberta de retorn i unhan de poder ser localitzats per continuar amb el procediment d'expulsió. L'arribada de les pasteres a les Pitiüses ha incrementat la saturació dels jutjats d'Eivissa, segons ha denunciat el sindicat CSIF.

Les 21 persones que varen quedar en llibertat dijous se sumen a les 17 ja alliberades a Mallorca i Menorca. Cal recordar que aquesta setmana es va registrar el punt més àlgid de desembarcament d'aquest tipus d'embarcacions a les Illes, que ha experimentat un augment sense precedents.

El delegat sindical de justícia de CSIF, Sabino Aramburu, ha dit que "amb les pasteres és una bogeria". Assegura que dijous 16 migrants varen passar pels jutjats, juntament amb vuit detinguts ordinaris.

Aramburu ha remarcat que a l'estiu des de fa cinc anys a Eivissa hi ha un reforç d'una persona més, que se suma als quatre funcionaris que treballen als jutjats. Aquest increment es va implementar perquè la resta de l'any hi ha una mitjana de cinc detinguts, mentre que a l'agost i al setembre es triplica la xifra, amb una mitjana de 15 persones que passen a disposició judicial. El delegat sindical assegura que reclamaran que tota la plantilla entri a fer guàrdies per poder fer la rotació i que els companys puguin descansar.

stats