Societat 13/04/2020

Passejar, fumar i beure alcohol és el que feien els 12 darrers detinguts a Mallorca per incomplir el confinament

La Delegació del govern ha informat que les detencions varen tenir lloc produir a Palma, excepte una a Capdepera, i que molts dels arrestats eren reincidents

Ara Balears
2 min
Detencions a les Balears durant la quarantena

PalmaLa Delegació del govern ha informat que les forces de seguretat de l'Estat, de manera coordinada amb les policies locals, han detingut entre diumenge i aquest dilluns de matinada 12 persones a Mallorca, 11 a Palma i una a Capdepera, per incomplir l'estat d'alarma. La majoria eren reincidents i estaven passejant o bevent i fumant pel carrer.

Segons el comunicat que ha publicat la Delegació del govern, la Policia Local de Capdepera va arrestar aquest diumenge un home que es trobava a la via pública i, en veure la patrulla, va fugir. Posteriorment va ser localitzat i en aformar que no volia tornar al seu domicili va ser detingut.

A Palma, la Policia Local hi va detenir quatre persones, tres homes i una dona, per vulnerar el confinament. La dona, que havia rebut avís de sanció per desobediència en tres ocasions anteriorment té 48 anys i va ser sorpresa caminant per les Avingudes a migdia sense motiu justificat. Els agents també varen arrestar al migdia al centre de la ciutat un home de 30 anys indocumentat que va intentar esquivar la policia i quan va ser interceptat va forcejar amb els agents. Al matí, un altre ciutadà de 56 anys va ser localitzat menjant a les escales de la plaça Major. Havia estat denunciat tres vegades ja per desobediència. A l'horabaixa, un home de 34 anys que havia estat identificat mitja hora abans va ser detingut davant el Palau de Congressos. L'home acumulava sis actes administratives i un arrest del passat 10 d'abril.

D'altra banda, la Policia Nacional va detenir sis homes i una dona a Palma.

Diumenge al migdia dos ciutadans de 46 i 54 anys varen ser arrestats mentre fumaven i bevien alcohol al carrer juntament amb una dona. Els dos homes havien rebut avís de sanció dues vegades cadascun i la dona va acabar denunciada per desobediència. Els agents varen detenir també dos homes de 39 i 31 anys que caminaven pel carrer de General Riera i el barri de la Missió sense causa justificada. A tots dos els constaven diverses actes per desobediència i també havien estat arrestats altres vegades per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma. A l'horabaixa, un jove de 21 anys va ser arrestat en la zona de Foners després de reconèixer que passejava. Ja havia estat denunciat en dues ocasions. Poc després, la Policia Nacional va interceptar un conductor de 52 anys al polígon de Son Castelló que va intentar fugir. Els funcionaris li varen intervenir la marihuana que duia al cotxe. Havia estat proposat per a sanció tres vegades, per la qual cosa va acabar detingut. Finalment, un jove de 24 anys va ser arrestat la passada matinada al barri de l'Arxiduc, després de ser sorprès amb dos homes més fumant i bevent alcohol. El ciutadà s'hi va resistir i va reaccionar de manera agressiva, per la qual cosa va ser detingut.

stats