Societat 17/01/2022

A partir d'ara ja es poden pujar mascotes a tots els busos de l'EMT

Els cans han d'anar lligats amb corretja i dur morrió

ARA Balears
1 min
Els cans que pugin als busos han d'anar lligats amb corretja.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat que des d'aquest dilluns es permet accedir amb mascotes a tots els busos de la xarxa de l'EMT. Així, es podrà pujar amb cans, moixos i altres animals. Les mascotes paguen una taxa per pujar al bus de 0,30 cèntims i la normativa de l'EMT estipula que els cans que pugin al bus han d'anar lligats amb corretja i dur morrió. En el cas de cadells de ca, moixos, hàmsters, conills i altres mascotes poden viatjar a les línies autoritzades de manera gratuïta dins una cistella.

El tinent de batle de Medi Ambient i Benestar Animal, Ramon Perpinyà, ha destacat que aquesta és una actuació més "en el nostre objectiu de treballar pel benestar dels animals de Palma. El fet que puguin viatjar als busos de l'EMT facilita els desplaçaments per lleure, atenció veterinària o qualsevol altre motiu i, a la vegada, facilita també l'ús del transport públic a totes aquelles persones que es volen desplaçar amb animals".

Per part seva, el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha recordat que aquesta mesura és possible gràcies a la prova pilot que s'inicià la passada legislatura. "El civisme de tothom que acompanya animals ha demostrat que és compatible l'ús del transport públic amb l'acompanyament dels animals", ha dit. "Som la vuitena EMT d'Espanya que pren aquesta decisió a totes les línies i estam molt contents de poder anunciar aquesta mesura", ha apuntat.

stats