LLENGUA

80 docents participen en les 32es Jornades Internacionals per a Professors de Català

Hi formen part 150 universitats del món amb 4.000 alumnes que estudien català i un 21% dels professors a l'extranger són balears

L’Institut Ramon Llull reunirà a Palma, a la Universitat de les Illes Balears, una vuitantena de professors de català d'universitats de l’exterior del 17 al 20 de juliol. En aquest projecte  estan implicats el Govern balear, la UIB i l'Institut Ramon Llull.

Aquestes jornades són anuals i arriben a la seva 32a edició. És la primera vegada que es fan a l'illa des de la creació de l'IRL. Enguany, hi participaran 80 docents universitaris de més de 20 països diferents, com ara les universitats de Mont-real, Los Ángeles, Mèxic DF, Hèlsinki, l'Havana o Berlín, entre d'altres.

Es tracta de les Jornades Internacionals per a Professors de Català, un espai de formació adreçat al professorat de la Xarxa Universitària d’Estudis Catalans a l’Exterior'. "Aquestes jornades també són, per a aquests professionals, un punt de trobada, debat i reflexió per compartir projectes i experiències didàctiques, amb la finalitat de contribuir a la millora de la qualitat i la innovació de la docència, i a la consolidació progressiva de la presència dels estudis catalans a fora", segons ha explicat Manuel Forcano, director de l'Institut.

L'IRL ofereix suport a més de 150 centres amb docència d'estudis catalans arreu del món i subscriu acords amb les universitats per tal de promoure els seus objectius. "És la pedrera dels futurs traductors literaris", segons Forcano. "Mentre que les ciències i les tecnologies avancen molt de pressa i de seguida són substituïdes, les humanitats mostren la diversitat, la manifesten i s'homogeneïtzen". Dins la Xarxa universitària d'estudis catalans a l'exterior, inclou uns 4.000 alumnes a 150 universitats, i el 12% dels professors a l'estranger són balears. 

Les jornades han estat presentades per Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears; el vicerector d'Investigació i d'Internalització de la UIB, Jaume Carot; Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull, i Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears. 

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF