Una part de Maó, de nou sense llum a causa de les fortes pluges

Zones de les urbanitzacions de Son Parc i l'Arenal d'en Castell presenten inundacions, i també hi ha dificultats als polígons industrials de Maó i Sant Lluís 

Les pluges i la tempesta tornen a ser protagonistes a Menorca. Dos dies després que els ciutadans de l'illa recuperassin l'electricitat, les fortes pluges d'aquest divendres han provocat que els veïns d'algunes zones de Maó hagin quedat sense llum. A les 3.30 h de la matinada el circuit elèctric ha començat a fallar de nou i ha deixat una part de la ciutat sense subministrament elèctric. Segons fonts consultades per l'ARA Balears, el servei podria quedar restablert en unes dues hores. 

A més, s'han registrat inundacions a les urbanitzacions de Son Parc i l'Arenal d'en Castell, al terme municipal del Mercadal. Altres punts que presenten dificultats són els polígons industrials de Sant Lluís i Maó. Finalment, s'ha de destacar que una de les imatges d'aquestes primeres hores a Menorca és el torrent del Mercadal, que ha augmentat el nivell i virulència, tot i que de moment està controlat, segons apunten fonts municipals. 

Talls de trànsit

L'accés a la urbanització de Son Parc i el camí dels Martinells direcció a la Tramuntana i Cala Tirant han estat tancats per les inundacions. Als polígons industrials de Sant Lluís i Maó també hi ha importants inundacions a determinats punts, com també a les principals vies de l'accés a la capital menorquina. Fonts municipals han confirmat a Efe que la situació està controlada i s'estan realitzant tasques de vigilància i precaució.

Segons dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), des de mitjan vespre i fins a les 9 h han caigut 502 litres per metre quadrat al Mercadal i 21 a Maó, els municipis més afectats. L'Aemet ha declarat l'alerta groga per fortes tempestes i vent del nord de 35 quilòmetres per hora. Es preveu mantenir l'alerta fins aquest dissabte, que s'espera més temporal i ones altes a la mar. 

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF