Societat 27/01/2020

El Parlament ret homenatge a les víctimes de l'Holocaust

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha participat en l'acte commemoratiu

Ara Balears
1 min
El Parlament ret homenatge a les víctimes de l'Holocaust

PalmaLa Sala de Passes Perdudes del Parlament de les Illes Balears ha acollit un acte per commemorar el Dia internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha participat en l'acte commemoratiu.

També hi eren presents el president del Parlament, Vicenç Thomàs, i el president de la Comunitat Jueva de les Balears, José M. Molina Crous. A més, hi han assistit les conselleres de Presidència, Cultura i Igualtat i d'Administracions Públiques i Modernització, Pilar Costa i Isabel Castro.

Thomàs ha recordat els milions de víctimes de la barbàrie nazi, la majoria jueves, però també d'altres col·lectius, com ara gitanos, homosexuals, comunistes, malalts mentals o republicans espanyols, entre d'altres.

El president del Parlament ha destacat que "estam construint una etapa democràtica en què el diàleg i el respecte a les idees discrepants és el combustible que mou la nostra societat". Malgrat tot, per al president de la Cambra, "això no impedeix continuar vigilant certs brots que suposen una ofensa a moments de la nostra història com el que recordam avui". En el seu discurs, el president també ha dit que mai no s'ha de caure en l'error de trivialitzar el dolor i la memòria de milions de persones assassinades només per motius racials, ètnics i culturals; però també per tenir determinades opcions polítiques o sexuals".

Per la seva banda, Ariéh Girondi, president de la Comunitat Jueva de les Illes Balears, ha defensat la necessitat de no oblidar l'Holocaust i ha agraït al Parlament l'acolliment any rere any d'aquesta commemoració.

En l'acte d'homenatge s'han encès set espelmes i s'ha fet un minut de silenci en record de les víctimes de l'Holocaust.

stats