Societat 13/02/2018

El Parlament aprova una iniciativa per combatre la desigualtat salarial home-dona

"Les dones a Espanya cobren un 20% menys que els homes per una mateixa feina", ha dit el diputat socialista Enric Casanova

Ara Balears
1 min
El ple del Parlament, durant la sessió d'aquest dilluns

PalmaEl Parlament de les Illes Balears ha aprovat aquest dimarts una proposta conjunta del PSIB-PSOE i Podem per combatre la desigualtat salarial entre homes i dones i impulsar mesures en aquest sentit perquè "ara sí que toca", ha informat el grup parlamentari socialista en un comunicat.

A través d'aquesta iniciativa conjunta, el PSIB-PSOE i Podem condemnen unes recents declaracions de Rajoy contra el principi d'igual treball-igual salari i es demana que es garanteixi aquest principi en tota l'estructura retributiva dels treballadors i treballadores de l'Estat.

També s'exigeix impulsar aquest principi en tots els sectors productius i s'insta a través del Parlament els representants del Congrés a redactar una llei d'igualtat salarial.

Les dades, però, segons ha dit el diputat socialista Enric Casanova, "desmenteixen" el president del govern d'Espanya i confirmen que les dones a l'Estat cobren un 20% menys que els homes per una mateixa feina, un perjudici que s'allarga durant tota la vida perquè "com menys sous-menys prestacions d'atur i pensions més baixes, fins a un 40% menys que les dels homes".

De fet, tal com ha recordat Casanova, la Constitució, a la qual sempre apel·la el PP, "deixa molt clar que no hi pot haver cap discriminació per raons de sexe, de manera que el principi d'igual treball - igual salari és constitucional i els poders públics han de fer el possible per garantir-lo, al contrari del que defensa Rajoy ".

A la sessió plenària en què s'ha defensat aquesta iniciativa, hi han assistit representants dels sindicats UGT i CCOO, als quals Casanova ha traslladat tot el suport del PSOE per a la vaga feminista del 8 de març.

stats