Societat 06/10/2020

El Parlament demana un fons per crear empreses a les Balears i atreure professionals per fer teletreball

L'objectiu és que els emprenedors puguin desenvolupar els seus projectes a les Illes

Ara Balears
1 min
El teixit empresarial ha quedat molt tocat per la crisi sanitària

PalmaEl Parlament ha demanat al Govern crear un fons de capital de risc per finançar la creació d'empreses en sectors estratègics de l'economia de les Balears i que els joves qualificats puguin treballar-hi. Així s'ha aprovat durant el ple d'aquest dimarts a proposta del diputat de MÉS per Menorca, Josep Castells, segons recull Efe.

A més, també s'ha aprovat crear una estratègia per atreure emprenedors cap a les Balears i que puguin desenvolupar a les Illes els seus projectes a través del teletreball. Es tracta de propostes "per afavorir la creació d'empreses de base tecnològica" i la "reconstrucció", ja que "el teixit empresarial ha quedat molt tocat per la crisi sanitària", ha apuntat Castells.

Per altra banda, el ple també ha aprovat instar el Govern a reformular el programa SOIB Joves Qualificats perquè les empreses del sector privat també s'hi puguin acollir per tal de contractar joves a l'atur en pràctiques. A més, el Parlament també proposa crear un pla estratègic per implementar instal·lacions i energies renovables, amb més projectes i la participació de petits inversors locals, per a cada any i fins al final de la legislatura.

stats