El Parlament demana un fons per crear empreses a les Balears i atreure professionals per fer teletreball

L'objectiu és que els emprenedors puguin desenvolupar els seus projectes a les Illes

El Parlament ha demanat al Govern crear un fons de capital de risc per finançar la creació d'empreses en sectors estratègics de l'economia de les Balears i que els joves qualificats puguin treballar-hi. Així s'ha aprovat durant el ple d'aquest dimarts a proposta del diputat de MÉS per Menorca, Josep Castells, segons recull Efe.

A més, també s'ha aprovat crear una estratègia per atreure emprenedors cap a les Balears i que puguin desenvolupar a les Illes els seus projectes a través del teletreball. Es tracta de propostes "per  afavorir  la creació d'empreses de base tecnològica" i la "reconstrucció", ja que "el teixit empresarial ha quedat molt tocat per la crisi sanitària", ha apuntat Castells.

Per altra banda, el ple també ha aprovat instar el Govern a reformular el programa  SOIB  Joves Qualificats perquè les empreses del sector privat també s'hi puguin acollir per tal de contractar joves a l'atur en pràctiques. A més, el Parlament també proposa crear un pla estratègic per implementar instal·lacions i energies renovables, amb més projectes i la participació de petits inversors locals, per a cada any i fins al final de la legislatura.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF