Societat 02/11/2021

El Parlament aprova el projecte de llei per establir mesures davant situacions d'alerta sanitària

ARA Balears
2 min
L'hospital de Son Espases durant la pandèmia de coronavirus.

PalmaEl ple del Parlament ha aprovat, aquest dimarts, el projecte de llei del Decret llei 5/2021, pel qual es modifica la Llei de salut pública per establir mesures davant situacions d'alerta sanitària. Segons ha informat Europa Press, la normativa ha rebut el suport de la Cambra balear en els diferents punts, però els grups polítics han rebutjat diverses esmenes presentades per El Pi, Vox, el PP i Ciutadans i debatudes en el ple.

Així, el projecte de llei estableix un règim sancionador específic per fer front als incompliments de les disposicions dictades per pal·liar els efectes de la crisi derivada del coronavirus i d'altres alertes sanitàries que es puguin produir en el futur.

Precisament, durant la defensa de la normativa, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha agraït el treball dels professionals sanitaris durant la pandèmia i la coordinació entre les administracions. Així i tot, Gómez ha remarcat que aquest projecte estableix com actuar davant d'una situació excepcional.

En aquesta línia, la consellera ha explicat que la norma inclou cinc articles nous en els quals s'inclouen mesures preventives com els controls de ports i aeroports, el confinament per barriades, municipis o illes, i les sancions per incomplir les mesures. A més, ha subratllat que el Govern creu que aquest projecte és "adequat per preservar els principis de seguretat jurídica davant d'una alerta sanitària".

Sense dictamen del Consell Consultiu

Així mateix, el ple del Parlament ha rebutjat, amb els vots en contra del PSIB, Unides Podem, MÉS per Mallorca i el diputat de Gent per Formentera del grup mixt, que el Consell Consultiu emeti un dictamen sobre el projecte de llei que modifica la Llei de salut pública de les Balears. La votació, que ha tingut lloc aquest dimarts a la Cambra balear, ha rebut el suport del PP, Ciutadans, Vox i els diputats de MÉS per Menorca del grup mixt, mentre que El Pi s'hi ha abstingut.

stats