Societat 16/10/2020

Es posa en marxa un nou parc solar a les Balears després de vuit anys

El govern espanyol va suspendre el 2011 les ajudes per impulsar aquestes instal·lacions

Ara Balears
1 min
El parc solar de de Son Corcó, a Consell.

PalmaEl parc solar de Son Corcó, a Consell, ha iniciat aquesta setmana el servei provisional de proves. Es tracta d'una instal·lació que ocupa una superfície de gairebé tres hectàrees i que permetrà generar una potència de 2,4 MW, segons ha informat aquest divendres la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius en un comunicat. És el primer parc solar que es posa en marxa a les Illes des de 2011, quan l'Estat va suspendre les ajudes per impulsar les energies renovables, com ha afegit el Govern.

També és la primera instal·lació que entra en funcionament dels 55 projectes solars que l'Executiu balear ha previst que es construeixin en els pròxims dos anys a través de la primera convocatòria de subvencions de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), que arriben a 40 milions d'euros.

El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, va visitar les obres del parc de Son Corcó, on va assegurar la voluntat de fomentar el canvi de model energètic. També va dir que el procés suposarà la creació de 17.500 llocs de feina estables i de qualitat, fet que afavorirà la diversificació i la recuperació econòmica a les Balears.

Actualment a les Illes hi ha 38 parcs fotovoltaics, als quals se sumarà el parc de Son Corcó quan acabi el període de proves. D'aquests, 35 són a Mallorca, dos a Menorca i un a Formentera, segons ha recordat la Conselleria.

stats