Societat 12/02/2019

El Parc de Cabrera tindrà 12 treballadors més per gestionar l'ampliació

Si s'aprova la llei actual de pressupostos, la inversió pel Parc Nacional arribaria als cinc milions d'euros

Ara Balears
2 min
El Patronat de Cabrera exigeix a l'Estat l'ampliació del Parc Nacional

PalmaL'Organisme Autònom de Parcs Nacionals (OAPN) enviarà 12 treballadors nous al Parc Nacional Maritimoterrestre de Cabrera per començar a gestionar-ne l'ampliació. N'ha informat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca en un comunicat.

Representants de la Conselleria, l'OAPN i el Parc Nacional s'han reunit a Palma aquest dimarts en la primera comissió bilateral després de l'ampliació de Cabrera aprovada pel Consell de Ministres el passat 31 de gener.

En la reunió, la Conselleria ha aconseguit el compromís del director de l'OAPN, Juan José Areces, d'incloure 12 noves places de treball al parc. Aquesta dotzena de llocs se sumen al recent increment de recursos humans, que incloïen un vigilant d'àrees marines, un tècnic, dos capatassos generals més i més guies.

Inversions a Cabrera

En matèria d'inversions, Areces ha assegurat que si s'aprova l'actual projecte de pressupostos generals de l'Estat per al 2019, l'OAPN es compromet a invertir cinc milions d'euros per a despesa en el Parc Nacional.

Els pressupostos vigents, aprovats pel Govern de Mariano Rajoy, varen deixar l'OAPN amb la menor partida de la seva història, de manera que, si s'haguessin de prorrogar, l'OAPN només es podria comprometre a invertir 250.000 euros a Cabrera.

Tot i això, l'OAPN ha indicat que, en aquest segon escenari, s'utilitzaria un conveni ja existent, per valor de 350.000 euros, amb la Guàrdia Civil, per tal de facilitar mitjans de vigilància marina al Parc Nacional. L'ampliació afecta bàsicament les aigües exteriors, una àrea que és competència de l'Estat.

L'OAPN ha anunciat, també, que ja treballa en nous convenis relacionats amb la gestió del Parc Nacional, amb la Direcció General de Pesca (que depèn del Ministeri d'Agricultura), el Ministeri de Foment, l'Institut Espanyol Oceanogràfic (IEO) i el sistema d'Observació de Costes de les Illes Balears (SOCIB), entre d'altres.

stats