Palma regularà l'aforament de les platges per evitar-hi aglomeracions

El BOIB ha publicat aquest dijous la regulació que farà que, per exemple, Cala Major pugui acollir un màxim de 2.200 persones

El BOIB ha publicat aquest dijous la regulació de l’Ajuntament de Palma per controlar l’aforament de les platges de la ciutat per evitar-hi aglomeracions aquest estiu. Aquesta norma no només establirà l'aforament, sinó que també marca un màxim de 25 persones per grup, que han de mantenir un metre i mig de seguretat amb els altres grups.

L’àrea de Medi Ambient ha calculat l’aforament màxim assignant a cada banyista quatre metres quadrats. En el cas de l’aforament recomanat, s’ha tingut en compte la superfície ocupada amb una tovallola i s’estableix un espai de set metres quadrats per persona. 

Així, Cala Major tindrà un aforament màxim de 2.200 persones, tot i que la xifra recomanada és de 1.275 persones. A Can Pere Antoni hi podrà haver, com a màxim, 1.875 persones, però es recomana que no se superin les 1.071. En el cas de Ciutat Jardí, el màxim serà de 2.137 i l'aforament recomanat, de 1.221. A Cala Estància el màxim es redueix a 687 persones i a la Platja de Palma, el màxim serà de 27.600 persones, tot i que recomanen que no se superin les 15.771. 

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF