Societat 01/08/2019

Palma és el municipi d'Espanya amb més platges accessibles per a persones amb mobilitat reduïda

La regidora d'Infraestructures i Accessibilitat ha anunciat que Cala Major serà la sisena a obtenir aquest certificat

A. T.
1 min
CALA MAJOR Palma ingressa 760.000 euros a l’any dels concessionaris de les seves platges.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha informat aquest dijous que la ciutat tindrà una sisena platja accessible per a persones amb mobilitat reduïda, la de Cala Major. Segons la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, "Palma és el municipi amb més platges accessibles d'Espanya, amb un total de cinc actualment". Aquestes són les dels balnearis 7 i 15 de la Platja de Palma, Cala Estància, Can Pere Antoni i Ciutat Jardí.

La cap d'àrea ha anunciat que la renovació dels certificats Aenor, que distingeixen les zones de costa accessibles, permetran incorporar la platja de Cala Major en aquest llistat. Aquesta mesura suposarà una despesa de 29.645 euros, que sortiren íntegrament del pressupost del Consistori. Entre els requisits per obtenir el distintiu destaquen les rampes i voreres adaptades per a persones amb mobilitat reduïda i una aturada de bus propera.

Angélica Pastor també ha donat compte de l'encàrrec de tres dels projectes participatius aprovats per Cort: la millora de la carretera d'Establiments, la creació de Son Dameto Verd i del bosc urbà de la Riera i el corredor verd. En la partida de 120.312 euros destinada a aquestes iniciatives també s'ha inclòs la remodelació del fragment del carrer de Manacor que va dels Reis Catòlics fins a les Avingudes. L'Ajuntament estima que aquestes mesures es posaran en marxa en un termini d'un any.

stats