Societat 22/01/2018

Palma ja disposa d'un primer catàleg de 65 establiments emblemàtics

Té en compte que tinguin més de 75 anys, que desenvolupin una activitat singular, que reflecteixin la cultura tradicional o que tinguin elements patrimonials protegits

Ara Balears
2 min
La pajarita és un dels establiments que s'han inclòs al catàleg

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat el catàleg d'establiments emblemàtics de la ciutat, un document provisional compost per 65 comerços amb l'objectiu de conservar-los. Així n'ha informat el batle de Palma, Toni Noguera, i la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover.

Una comissió tècnica municipal ha estat l'encarregada d'elaborar aquest catàleg. S'hi atenen tres requisits: antiguitat (els que van obrir abans de 1940 o tinguin més de 75 anys), que desenvolupin alguna activitat singular (pels coneixements que suposa o per reflectir la cultura tradicional balear) o que continguin elements patrimonials protegits inclosos en el catàleg del Pla General d'Ordenació Urbana de Palma (PGOU).

Noguera ha expressat la seva satisfacció per poder presentar el catàleg en aquesta legislatura, un fet que servirà perquè "Palma mantingui el seu comerç tradicional". En aquesta direcció, ha assegurat que "no volem ser només una ciutat franquícia, perdre comerços tradicionals és perdre part de la nostra història".

El batle ha afegit que Palma té un ampli teixit comercial que des de fa segles conforma la seva personalitat. Per la seva part, Adrover ha apuntat que, a més de partir d'una llista inicial, s'han rebut "autocandidatures" d'establiments. PalmaActiva publicarà a la seva web durant 15 dies la llista provisional perquè es consulti i es puguin presentar al·legacions.

Per aquests establiments, a més, s'estudiaran altres mesures de suport, com una bonificació de l'IBI o ajudes per fer front a les despeses d'estructura.

Els 65 comerços inclosos són els següents: La Industrial, Ca Donya Angela, Cafès Llofriu, Can Sion, La Pajarita, Can Joan de s'Aigo, Gordiola, Forn Fondo, Joyas Forteza, Herboristeria Bergas, Estanc Homar, Sombrerería Casa Julià, Fornd de la Concepció, Sa Botiga, Forn Can Canet, Paragüas, Bar Modern, Forn Sto. Cristo, Rellotgería Catalana, Bodega Bellver, Casa Vila, Calzados Beltrán, Cafè Can Martí, Calzados Estarellas, Forn La Mallorquina, Mimbreria Vidal, Joyería Miró, Calzados La Elegancia, Palacio del Calzado, Bar Bosch, Forn Sant Antoni, La Veneciana, Alpargateria La Concepció, Forn de Sant Elies, Colmado la Montaña, Bar Flexas, Bar Central, Casa Julià, Eléctrica Ramblas, Joyería Pinya Grau, Curtidos Bonet, Especias Crespí, Papereria Imprenta Alemany, Celler Sa Prensa, Bordados Valldemossa, Calicó, Carnisseria Cas Caparrot, Colmado Colom, Forn de La Pau, Forn den Fiol, Forn de La Gloria, Joyeria Alfredo, Pajarería Arnaiz, Papelería Minerva, Alejandro Forteza, Plovins, Bar Plata, Forn des Racó, Colchonería Verd, Cerería La Real, Imprenta Nueva Balear, Medias Casa Fubor, Fajas Reina i Perruqueria Vich.

stats