Societat 06/09/2021

Palma destina 175.000 euros a entitats que atenen persones en situació de prostitució

Aquesta és una quantitat inferior a la del 2020, any en què aquestes ajudes es varen duplicar, però un 30% superior a la del 2019

ARA Balears
1 min
La regidora Sonia Vivas durant la roda de premsa.

PalmaL'Ajuntament de Palma destina aquest any 175.000 euros en ajudes a les entitats que atenen persones en situació de prostitució a la ciutat, la Creu Roja, Metges del Món i Casal Petit. Aquesta és una quantitat inferior a la del 2020, any en què aquestes ajudes es varen duplicar, però un 30% superior a la del 2019, segons ha informat Europa Press.

En una roda de premsa, la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de Palma, Sonia Vivas, ha defensat que "ningú vol acabar en la prostitució" i ha aplaudit el treball de les entitats que els ofereixen ajuda. "Crec que totes les persones que es troben en aquesta situació preferirien estar fent una altra cosa", ha remarcat.

Les entitats han coincidit en la dificultat per accedir a aquestes persones, gairebé sempre dones, pel fet que la prostitució s'està "deslocalitzant" i s'està traslladant a pisos gràcies a internet. També han compartit que existeixen vincles entre el turisme d'excessos i la prostitució i han assenyalat l'"aïllament" i "extrema vulnerabilitat" de les víctimes.

stats