Societat 11/10/2019

Palma convoca per primera vegada en deu anys places de la Policia Local

S’ofereixen 123 places, 101 de torn lliure i 22 mitjançant procés extraordinari

Alba Tarragó
1 min
Palma convoca  per primera vegada en deu anys places de la Policia Local

PalmaL’Ajuntament de Palma ha convocat aquest octubre les primeres oposicions de Policia Local en una dècada. En total s’ofereixen 123 places, 101 de torn lliure i 22 mitjançant procés extraordinari. L’objectiu de la Regidoria de Seguretat Ciutadana és convocar de manera periòdica processos selectius per assolir la normalitat a la plantilla.

La intenció de la tinent de batle responsable, Joana Maria Adrover, és que la majoria d’aquests agents siguin “de barri”, atès que es vol “potenciar la policia comunitària, que es nodreixi del contacte amb els veïns”. Tant aquests com la resta d’efectius es preveu que s’incorporin al cos al llarg del 2020.

Les persones interessades a accedir a la plantilla de la Policia Local poden presentar les seves sol·licituds entre el 4 i el 24 d’octubre. Les instàncies es poden trobar a les Oficines d’Atenció a la Ciutadania o a la pàgina web de l’Ajuntament, a Ocupació Pública de Treball.

Un 40% per a dones

Com a novetat, la Regidoria reservarà un 40% de les places exclusivament per a dones, d’acord amb el màxim previst pel Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears. Segons l’Ajuntament, aquesta és la primera vegada que es fan unes oposicions d’aquestes característiques a Espanya. Actualment, la plantilla de la Policia Local de Palma està formada per un 90,36% d’homes i un 9,61% de dones.

stats