Societat 01/10/2021

Palma cerca la seva espinagada

Cort ha presentat un concurs per trobar el pastís representatiu de les festes de Sant Sebastià

ARA Balears
1 min
Pastissos de Postres Tudurí.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat aquest divendres un concurs amb l'objectiu d'aconseguir un pastís representatiu de les festes de Sant Sebastià. Sota el nom de Tianet, el Consistori ha obert una convocatòria per convidar els forners i pastissers de la ciutat a crear un pastís per a les festes del patró de la ciutat. La idea de Cort és aconseguir un pastís que s'assimili al lligam que tenen l'espinagada, els bunyols, les coques de Sant Joan... a altres municipis de les Illes Balears.

A través d'un comunicat, l'Ajuntament ha informat que el concurs va adreçat als artesans i professionals del forn i la pastisseria que elaborin els seus productes en un obrador de Palma. El pastís, que es denominarà Tianet, podrà ser dolç o salat i haurà d'estar elaborat amb ingredients propis de la cuina mallorquina.

La idea de l'Ajuntament era engegar aquesta iniciativa l'any passat, però la pandèmia i les restriccions els varen obligar a deixar-ho per a enguany. Un cop seleccionats els finalistes del concurs, Cort presentarà els candidats durant les festes de Sant Sebastià 2022 en una ruta que recorrerà tots els forns i pastisseries que participin en el concurs.

Així, després de les festes de l'any que ve els ciutadans podran votar després a través de la plataforma Tufaspalma triant entre dues de les propostes que més els hagin agradat. El jurat farà una ruta de degustació i valorarà les propostes.

El pastís que obtingui una major puntuació passarà a tenir el títol honorífic de Tianet de Sant Sebastià. La seva recepta es publicarà als programes de festes dels anys pròxims, juntament amb el nom del creador i el de l'establiment guanyador.

stats