Societat 25/11/2020

Palma és la cinquena ciutat de l'Estat amb el preu de l'aigua més car

El cost és de 495 euros per un consum anual de 175 metres cúbics

Ara Balears
1 min
El Govern s’oposa a transferir les competències d’aigua als consells

PalmaPalma és la cinquena ciutat de l'Estat amb el preu de l'aigua més alt, amb un cost de 495 euros per un consum anual de 175 metres cúbics, segons ha informat l'agència Efe a partir del darrer informe de l'Organització de Consumidors i Usuaris. L'OCU ha analitzat el preu en 50 ciutats i s'ha mostrat preocupada pel preu final de l'aigua que hi ha en algunes.

Per davant Palma només es troben Sevilla, amb 559 euros; Múrcia, amb 552 euros; Barcelona, amb 502, i Alacant, amb 461 euros. Aquestes cinc ciutats paguen més del doble del que costen aquests mateixos 175 metres cúbics en llocs com Sant Sebastià, on es paguen 200 euros a l'any; Àvila, amb 199 euros, i Palència, amb 157 euros anuals.

Aquesta diferència entre les diferents ciutats fa que una família de Sevilla que gasti exactament la mateixa quantitat d'aigua a l'any que una de Palència pagui un 257% més.

L'alt cost de l'aigua en alguns indrets podria explicar-se per les dificultats de proveïment, però, a parer de l'organització, aquesta limitació només hauria d'afectar la part de la factura que es refereix al subministrament. No obstant això, l'import de sanejament i comptador també sol ser major en aquestes ciutats.

L'OCU ha constatat, així mateix, la falta de mesures tarifàries per promoure l'estalvi d'aigua a més de la meitat de les ciutats analitzades, on el preu per metre cúbic acaba sent més econòmic com més gran és el consum.

stats