Societat 07/12/2019

Els pacients de l'UCI de Son Llàtzer ja poden rebre visites dels seus cans

El servei Dogspital preveu que el metge ha de permetre l'encontre i l'animal s'ha de sotmetre a una revisió prèvia per part d'un veterinari

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEls pacients de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ja poden rebre visites dels seus cans, si el metge ho permet i amb una revisió prèvia per part del veterinari, perquè es considera que pot ser beneficiós en termes de reducció de l'ansietat. El servei Dogspital, que està format per un equip de professionals sanitaris, educadors canins i veterinaris que vetlaran perquè el projecte es desenvolupi correctament, s'ha implantat només per a pacients de l'UCI, segons ha explicat Efe a través d'un comunicat de la Conselleria de Salut.

La primera visita ja s'ha fet i ha tingut lloc als jardins del centre hospitalari. Depenent de l'acollida que tingui el projecte, la gerència té previst implantar-lo a la resta de l'hospital. El protocol es basa en el que aplica l'hospital Can Misses, on es va implantar el juliol de 2017, per part de la Unitat de Seguretat del Pacient de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, amb la participació del Col·legi de Veterinari de les Illes Balears i del Club Agility d'Eivissa.

Aquest protocol estableix tres punts bàsics: la valoració mèdica, la revisió veterinària i la supervisió a càrrec d'un educador caní. Per beneficiar-se d'aquest servei, el pacient ingressat ha de demanar la visita de la seva mascota mitjançant la seva infermera i, posteriorment, el metge avalua si es donen les condicions clíniques per rebre-la.

Si ho autoritza, llavors es facilita al pacient la informació per demanar cita amb alguna de les clíniques veterinàries de Mallorca que col·laboren de manera altruista en el projecte, perquè s'especifiqui si el ca està desparasitat i que se li hagin administrat totes les vacunes preceptives.

stats