Societat 20/06/2019

Els pacients de l'Hospital Mateu Orfila de Maó podran rebre la visita del seu gos

La iniciativa pretén reduir l’ansietat, l’estimulació de la memòria, la comunicació i la interacció

Iván Martín
2 min
L'hospital menorquí serà el segon a Balears en acollir-se a la iniciativa després del de Can Misses.

MaóL’Hospital Mateu Orfila de Maó ha presentat aquest dijous el nou projecte de visites de gossos a pacients. Amb el nom de ‘Dogspital’, aquesta iniciativa s’ha posat en marxa a l’illa a petició dels professionals que treballen al centre i s’ha desenvolupat a través de la Unitat de Qualitat, en col·laboració amb altres serveis, seguint el model que ja funciona a Eivissa de manera pionera a tot l’estat espanyol. ‘Dogspital’ rep el suport de l’IB-Salut, el Col·legi de Veterinaris de Balears, la Protectora d’Animals de Maó i les empreses que han finançat el projecte: Caixabank i Uniformes Menorca.

El programa preveu la visita dels gossos als pacients hospitalitzats pels beneficis que els pot suposar rebre la visita de les seves mascotes. Entre aquests, hi destaquen la reducció de l’ansietat, l’estimulació de la memòria, la comunicació i la interacció. La iniciativa va dirigida a aquells pacients d’estades hospitalàries perllongades que reuneixin les condicions clíniques que s’han establert al protocol que han de seguir pacients, familiars i professionals sanitaris en el moment en què es presenti la petició de visita d’una mascota a l’hospital. Les visites també quedaran restringides a gossos de més d’un any que convisquin al domicili familiar dels pacients i la trobada es farà en un espai que s’ha creat per a aquest objectiu.

El pacient ingressat ha de demanar la visita de la seva mascota a través de la infermera. El metge valorarà si es donen les condicions clíniques per poder rebre aquesta visita i, una vegada l'autoritzi, es posarà en contacte la família amb membres de l’equip ‘Dogspital’. El següent pas consistirà a demanar cita amb alguna de les nou clíniques veterinàries de l’illa que col·laboren de manera altruista amb aquest projecte per acreditar unes mesures d’higiene, desparasitació i vacunació de l’animal. Totes les fases han de quedar registrades en el passaport caní que es lliurarà a la família a l’inici del procés.

Seran els educadors i monitors canins els que acompanyaran l’animal en la visita del seu amo a l’hospital, que es preveu que tingui una durada d’una hora i sempre en horari de capvespre. Els animals autoritzats per fer aquestes visites aniran identificats amb un mocador amb el logotip de ‘Dogspital’. La visita entre el gos i el seu propietari estarà supervisada en tot moment per membres de l’equip per garantir que se segueixen les mesures d’higiene i seguretat que s’han establert durant i després de la visita, quan el pacient torni a la seva habitació d’ingrés.

stats