Societat 15/02/2016

El millor pa del món es fa a... Corea del Sud

El país asiàtic queda en primer lloc a la Copa del Món dels forners, que se celebra a França

Thaïs Gutiérrez
1 min
Els guanyadors del certamen / Europain France

BARCELONASi pensem en el millor pa del món ens poden venir al cap molts llocs del planeta on degustar-lo, i probablement França serà un dels destacats, però la realitat és força diferent. El millor pa del món, actualment, es fa a Corea del Sud. Així ho ha decidit el jurat de la novena edició de la Copa del Món dels Forners, que s'ha celebrat a París, i tal com ho recull l'edició digital de la BBC.

Aquesta competició se celebra cada quatre anys des de l'any 1992, i a cada edició s'hi presenten 12 equips internacionals formats per tres persones que competeixen durant quatre dies davant el públic i el jurat. En aquesta ocasió, i per primer cop, l'equip de Corea del Sud s'ha guanyat la primera posició, seguit de Taiwan i França, que ha quedat en tercer lloc, un cop dur per als francesos, que fins fa ben poc eren considerats uns mestres en l'art de fer pa. Els sud-coreans van sorprendre el jurat i els assistents del certamen amb una peça de pa molt artística que mostra un arquer a cavall.

La victòria de Corea del Sud demostra els grans canvis que el país ha viscut i la seva industrialització, que ha portat un canvi dels hàbits alimentaris. Segons apunta la BBC, els gustos dels sud-coreans estan canviant a mesura que està augmentant el seu poder adquisitiu, i el consum de pa n'és un exemple.

stats