600.000 euros per al jove que va quedar paraplègic en una Flower Power de fa onze anys

Les empreses organitzadores assumeixen després d'onze anys la seva responsabilitat i pacten la indemnització per al jove accidentat 

Les empreses organitzadores de la festa Flower Power que es va celebrar el mes d'agost de 2007 al recinte de la fortalesa de la Mola, a Maó, han arribat a un acord amb l'advocat de la defensa per indemnitzar els joves que hi van patir un accident. Els fets van succeir quan els dos assistents, Clara Simó i Martí Riera, van caure per un barranc de deu metres d'alçada que no estava senyalitzat. La noia va patir múltiples traumatismes, però el noi es quedà paraplègic.

Després d'onze anys de litigis l'advocat de la defensa de Riera ha confirmat l'acord satisfactori entre totes les parts. Tot i que no ha volgut especificar la quantitat econòmica amb la qual s'indemnitzarà el seu client, David Casellas explica que "la xifra pràcticament correspon a la que havíem demanat des d'un principi". Cal recordar que la defensa plantejà inicialment una indemnització per responsabilitat de 650.000 euros que, amb els interessos, podria superar el milió d'euros. Però per a l'advocat de Riera, "més enllà del final estem molt contents perquè és una bona solució per a tothom. Han estat anys difícils, de diferents jutjats, jurisdiccions i un camí llarg. A més, hem viscut situacions extremament dures, ja que la defensa dels acusats va arribar a culpabilitzar les víctimes del lamentable desenllaç", apunta David Casellas. Per la seva banda, també s'ha confirmat l'acord amb la defensa de Clara Simó.

Així doncs, l'empresa organitzadora Onrus Broderic SL, la gestora del recinte Cordial Hoteles i el Consorci del Museu Militar, com a propietari, hauran de fer front a la indemnització. David Casellas entén que "no esperàvem un altre final perquè el Consell Insular de Menorca ja va sancionar amb 6.000 euros els organitzadors de la festa perquè no tenien llicència ni havien comunicat a la direcció general de l'Estat la celebració de l'esdeveniment". La sanció interposada pel Consell fou la mínima que contempla la normativa per a aquest tipus de casos. El conseller d'Ordenació del Territori d'aleshores, Marc Pons, va reconèixer que la màxima institució insular no atorgà cap llicència i la direcció insular de l'Estat, a través de Javier Tejero, al·legà que no tenia coneixement de l'organització de la festa, que mentrestant s'anunciava en diferents mitjans de comunicació de l'illa.

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF