Sis detinguts a Eivissa acusats d'introduir cocaïna i heroïna a l'illa

El Jutjat ha decretat presó per a cinc dels sis arrestats

La Policia Nacional ha detingut a Eivissa sis persones que formaven part d'una organització criminal dedicada a la introducció a l'illa, l'adulteració i la distribució de substàncies estupefaents, concretament cocaïna i heroïna. Després de passar a disposició judicial, el Jutjat ha decretat presó per a cinc dels sis arrestats.

Durant l'operació, denominada 'Hágale', els agents van dur a terme quatre escorcolls domiciliaris a Eivissa, Sant Carles, Santa Eulària i Sant Josep, en els quals van rebre el suport de la Unitat Canina de la Policia Local d'Eivissa.

En aquestes inspeccions, realitzades pels agents del Grup Udyco de la Brigada Local de Policia Judicial d'Eivissa, van intervenir 2.854 grams de cocaïna, 444 grams d'heroïna, 56.130 euros, cinc vehicles, 33 telèfons mòbils, una pistola i material per a l'adulteració de la droga, a més de premses, motlles i envasadores al buit, entre altres utensilis.

La investigació policial, desenvolupada durant un any, va permetre conèixer l'existència d'aquest grup criminal que es dedicava a la introducció de la droga a Eivissa mitjançant la utilització de vehicles especialment preparats amb sistemes dissenyats per ocultar la droga.

A més, els paquets de droga es trobaven impregnats amb una substància que impedia que fossin detectats per part dels cans especialitzats.

Segons la Policia Nacional, una vegada que els vehicles eren carregats amb la droga, els transportaven des de la Península en vaixells de línia regular amb destinació a Eivissa i posteriorment eren traslladats fins a una urbanització situada a Sant Carles, on l'organització realitzava les tasques d'adulteració de la droga.

En aquest lloc, els membres de l'organització es dedicaven a mesclar la droga pura amb una altra sèrie de productes de menys cost i textura, amb la finalitat d'augmentar-ne el volum i de manera proporcional el benefici econòmic obtingut amb la seva venda.

Després que la droga hagués estat adulterada i preparada per a la seva distribució, es procedia al seu emmagatzematge a diversos habitatges que tenia l'organització a l'illa. A més, i segons precisa la Policia, l'organització canviava d'edificis habitualment per evitar ser controlats.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF