Successos
Societat 26/11/2022

Ordenen l'entrada al psiquiàtric de la dona acusada d'agredir capellans

Un informe psicològic encarregat per l'Audiència Provincial ja va afirmar que l'acusada patia un "trastorn delirant"

ARA Balears
1 min
La dona acusada, durant el judici

PalmaL'Audiència Provincial ha ordenat l'ingrés a un centre psiquiàtric de la dona acusada d'assaltar esglésies i d'assetjar i agredir sacerdots. Segons han informat a Europa Press fonts del procés judicial, l'Audiència reconeix que l'acusada ha comès els delictes d'amenaces contra els sentiments religiosos i robatori en grau de temptativa.

Ara bé, per les condicions psiquiàtriques de l'acusada, l'Audiència ha imposat l'eximent complet, que suposa que ella no té responsabilitat penal pels fets que se li atribueixen. Així, la justícia ha ordenat que la dona ingressi a un centre psiquiàtric durant dos anys. La sentència es va fer pública divendres a darrera hora i les parts personades tenen deu dies per recórrer-la.

Cal recordar que, durant el judici, el professional autor d'un informe psicològic a l'Audiència de Palma ja va declarar que la dona patia un trastorn delirant de contingut misticoreligiós i no la podien imputar. L'especialista va aclarir que aquest trastorn "no s'estén a tots els comportaments de la vida" de la dona, sinó "només als relacionats amb el deliri".

El psicòleg va incidir que el trastorn que pateix la dona no és estàtic i que requereix un tractament. No respon a fàrmacs, de manera que "no es cura", però es pot "contenir" amb antipsicòtics. Per la seva banda, la Fiscalia demanava per a la processada penes que sumen sis anys de presó, 17 anys i mig d'internament mèdic i prop de 900 euros de multa per quasi una vintena de delictes.

stats