L' opositor detingut nega que la seva mare funcionària li hagués filtrat examen

L'aspirant a bomber i la funcionària varen ser detinguts a principi de desembre com a sospitosos dels delictes d'infidelitat en la custòdia de documents i violació de secrets

L'opositor que aspirava a una plaça de bomber del Consell de Mallorca que va ser detingut el desembre juntament amb la seva mare, funcionària de l'Administració Pública, perquè havia accedit a les respostes de l'examen abans que es dugués a terme. El jove l'ha exculpada de la filtració.

En un escrit dirigit al Jutjat d'Instrucció 7 de Palma, que els ha citat a declarar com a investigats dimarts que ve, l'aspirant a bomber relata que un dia va anar a visitar la seva mare al seu despatx de la Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques i es va trobar en una taula propera l'examen de l'oposició que preparava.

A la declaració anticipada detalla que sabia que un company de la seva mare era membre del tribunal, així que amb el seu telèfon mòbil va fotografiar el qüestionari que hi havia sobre la taula se'n va anar.

L'aspirant a bomber, de 25 anys, i la funcionària, de 57, varen ser detinguts a principi de desembre per la policia espanyola com a sospitosos dels delictes d'infidelitat en la custòdia de documents i violació de secrets.

Segons que va informar llavors la Prefectura Superior de Balears, els investigadors varen trobar indicis que la dona havia aprofitat la seva condició laboral per fer-se amb l'examen i l'havia lliurat al fill, que va obtenir un 10 en la prova. Va respondre correctament les 100 preguntes del test, fins i tot algunes que posteriorment varen ser anul·lades perquè estaven mal formulades.

La Policia havia començat la recerca arran de la denúncia presentada per 18 opositors que no varen aconseguir cap de les 11 places convocades pel Consell de Mallorca.

Els denunciants relataven que la recerca interna que va dur a terme el Consell de Mallorca sobre la sospitosa nota màxima de l'opositor havia posat de manifest que la seva mare podria haver aconseguit l'examen i les respostes.

Reclamaven que, a més de l'excloure del procés l'opositor que havia fet trampes, s'anul·làs tot el procés perquè consideraven que hi havia indicis que altres aspirants que havien obtingut una plaça també podrien haver accedit prèviament al contingut de l'examen, uns indicis que, al seu parer, no va investigar suficientment el Consell de Mallorca.

Una vegada es va posar l'assumpte en mans de la justícia, l'instructor va desestimar la mesura cautelar d'anul·lació de l'oposició que havia plantejar l'advocat dels denunciants. Els dos imputats estan citats a declarar aquest dimarts que ve.

L'escrit que exculpa la mare de l'aspirant a bomber, que suposa, així mateix, el reconeixement del frau, va ser registrat davant el jutjat d'instrucció dijous passat.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF