L’oposició demana menys prohibicions i més impuls a les renovables

El Govern ha assegurat durant la tramitació d’aquesta llei que tractarà d’arribar a un consens amb l’oposició per aprovar una llei que està feta en bona mesura per complir els acords internacionals, tot i que Ciutadans i el Partit Popular ja han mostrat certa oposició a algunes de les mesures que impliquen prohibició.

D’ençà que es presentà per primera vegada l’avantprojecte, s’ha realitzat un ampli procés de participació, amb més de 2.000 veus implicades (empreses, entitats socials, associacions i particulars) per arribar a l’actual projecte de llei que, en aquesta darrera fase d’exposició pública, ha recollit al·legacions de 46 entitats i associacions, més de 340 propostes. El 68% s’hi ha incorporat totalment o parcial, i una altra part s’hi podrà sumar quan es faci el desplegament reglamentari.

La llei sembla que passarà el tràmit parlamentari sense problemes, ja que Ciutadans descarta una esmena a la totalitat i es limitarà a introduir el que considera millores. “La transició és imparable i hem de posar tot el que puguem de la nostra part”, explica la diputada del partit Olga Ballester. Ciutadans considera que la nova llei hauria d’impulsar de manera més clara l’aposta per les energies renovables i no entrar tant en prohibicions. “Consideram que s’ha d’aplicar com més aviat millor, però també creim que ha de ser una transició justa i que doni seguretat jurídica a les empreses per saber cap a on han de dirigir les seves inversions”, comenta Ballester.

El PP pràcticament no ha presentat batalla sobre aquest tema. De les 48 propostes de resolució que va presentar al Parlament després del debat de política general del Govern, ni una sola feia referència a la nova llei, tot i que es criticava durament al conseller de Mobilitat per altres temes.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF