Societat 29/08/2018

La Guàrdia Civil destapa una estafa immobiliària que afecta unes 200 persones

Aquesta operació, que està sota secret judicial i persegueix trobar diners i documentació, inclou escorcolls a sis negocis de Mallorca i dos de Barcelona

Efe/ara Balears
1 min
Operació policial contra les estafes immobiliàries a Mallorca

PalmaLa Guàrdia Civil investiga els responsables d'una immobiliària de Palma per delictes d'estafa, blanqueig de capital i organització criminal. Entre els acusats hi ha diversos ciutadans de nacionalitat espanyola i un italià.

Suposadament, els sospitosos venien pisos sobre plànol que no s'arribaven a construir. Aquestes promocions fantasma es reparteixen per tot Mallorca i hi ha centenars de persones afectades. S'estima que la quantitat estafada a més de 200 afectats supera els 3 milions d'euros, segons fonts de la recerca.

En l'operació hi participen agents de la Guàrdia Civil de la Policia Judicial, Seguretat Ciutadana de la Comandància de Palma i Delinqüència informàtica. S'investiga la venda fraudulenta sobre plànol d'habitatges per als quals els afectats haurien pagat diferents quantitats. Les promocions d'habitatges no han arribat a construir-se i als interessats no se'ls han retornat els doblers.

Aquesta operació, que està sota secret judicial i persegueix trobar diners i documentació, inclou escorcolls a sis negocis de Mallorca i dos de Barcelona. Durant aquest matí s'han fet diverses detencions.

stats